Blog

Voorbij de coronacrisis: op naar een groene modesector

Grijp de coronacrisis aan om grote, duurzame stappen te zetten in de modesector. Het is de juiste tijd. Daar zijn prominente spelers Burberry, de H&M Group, Tommy Hilfiger en Calvin Klein van overtuigd. Zij roepen in een open brief modemerken op in actie te komen, om ervoor te zorgen dat duurzaamheid een centrale rol blijft spelen tijdens het gezamenlijke herstel van Covid-19.

Keiharde cijfers

De coronacrisis laat de impact op het milieu duidelijk zien. Op straat en in de lucht is het verkeer enorm afgenomen, met blauwe luchten en verbetering van de luchtkwaliteit als resultaat. Volgens het KNMI bedraagt de afname van CO² in Nederland 20 tot 60%, afhankelijk van de regio.

Dat de mode-, kleding en textielsector één van de meest vervuilende industrieën ter wereld is, klinkt voor velen niet onbekend. De cijfers zijn schokkend: in 2018, het laatste jaar waarover data beschikbaar zijn, was de industrie verantwoordelijk voor 2,1 miljard ton CO²-uitstoot. Dit is vier procent van de wereldwijde uitstoot, ongeveer evenveel als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk samen. Als er onvoldoende actie wordt ondernomen, zal dit stijgen tot 2,7 miljard ton in 2030.

Group 79

Strategie bepalen

Anno 2021: focus op bedrijfsprocessen

Steeds meer toonaangevende modemerken ondernemen actie om de CO²-uitstoot omlaag te brengen. Duurzaam ondernemen gaat verder dan alleen de manier van produceren. Naast het verminderen van overproductie en het gebruik van materialen met minder CO²-uitstoot, ligt de focus anno 2021 meer op bedrijfsprocessen. Minder reizen is een van de opties die bijdragen aan een groene modesector.

Instore campagnes zijn dé manier om nieuwe producten en services onder de aandacht te brengen. Dit betekent vaak dat interne medewerkers regelmatig ver reizen om de montage en het onderhoud van instore campagnes uit te voeren. Onnodig reizen, onnodig hoge CO²-uitstoot.

RGN is altijd dichtbij

Dit kan veel duurzamer. RGN ondersteunt steeds meer internationale retailers die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Wij nemen de montage en het onderhoud op ons van wereldwijde instore campagnes. Wij zijn altijd dichtbij, door ons wereldwijde netwerk van meer dan 800 specialisten. Dat maakt ver reizen niet meer nodig en bespaart kosten en CO²-uitstoot.

Enkele merken waarmee wij op dit gebied recent hebben samengewerkt zijn Nike, Asics, Douglas, Desigual en G-star.

RGN daagt, juist in deze coronacrisis, jou uit om in hun voetsporen te treden! Pak jij de handschoen op?

Is jouw merk er ook klaar voor?Stuur een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Liever nu contact?
Bel ons op +31 88 987 99 00
    Andere
    nieuwsitems