Services

Orientation

Niemand kent jouw merk en doelen zo goed als jij.

Jij kent jouw branding als geen ander. Maar ken je ‘m ook door onze ogen? Goed om te weten: we kijken verder dan naar jouw merk alleen. Want we zijn net zo goed nieuwsgierig naar het hele bedrijf achter je branding. En naar iedereen die het merk uitdraagt. In een vooronderzoek nemen we alles onder de loep en kijken we naar jouw merk. Zo leren we je bedrijf kennen en begrijpen. En leren we de taal van jouw bedrijf. Met onze impactanalyse maken we voor jou inzichtelijk wat er op je afkomt. Welke keuzes je hebt als het gaat om investering én uitvoering. Daar zijn we graag eerlijk over.

Jij begrijpt de noodzaak om je merk te vernieuwen

Je wil graag een overzicht, weten wat er moet gebeuren. Gelijk heb je. Na een duidelijke briefing helpen we je met een quickscan, zodat je in grote lijnen weet wat je kunt verwachten. Zijn er nog vraagtekens? Wij beantwoorden de vragen die je hebt over de uitrol van jouw nieuwe of aangepaste huisstijl. 

Wij bepalen samen de route

Met een impactanalyse gaan we verder in het onderzoek. Véél verder. We komen bij je langs, inventariseren en spreken met het team dat werkt aan de rebranding. Het resultaat is dat we precies duidelijk hebben wat we moeten doen én wie wat gaat doen. Lekker duidelijk, daar houden we van.

De samenwerking tussen FrieslandCampina en RGN is 25 jaar geleden gestart vanuit een visie op duurzaamheid. Dit was voordat duurzaamheid een containerbegrip werd.
Hans Wieleman, manager milk logistics bij FrieslandCampina

De eerste stap

Hier beginnen we mee, zodat jij een snelle indicatie hebt van wat er komt kijken bij een huisstijlverandering. Waar je aan moet denken, hoe lang het duurt, wat het kost en natuurlijk wat de mogelijkheden zijn. We beantwoorden de meest belangrijke vragen voor het voorbereiden en plannen van de uitrol van een nieuwe of aangepaste huisstijl.

Weten wat je te wachten staat

In een rebrandingstraject zit je niet te wachten op verrassingen. Dat moet gewoon perfect verlopen. Daarom bieden we een uitgebreide impactanalyse aan. Hierin gaan we verder dan een quickscan en brengen we de merkdragers globaal in kaart, voeren we verdiepende gesprekken, onderzoeken we de capaciteit en leggen we (financiële) scenario’s aan je voor. Met deze kennis op zak hebben we de handvatten om aan de slag te gaan met jouw rebranding.

Wat wordt het resultaat

Waartoe leidt een rebranding? En hoe kan dit het beste geïmplementeerd worden in jouw organisatie? Belangrijke vragen. Wij geven antwoord met een of meerdere doorgerekende scenario’s in de vorm van businesscases, waarbij de focus ligt op communicatiekracht, haalbaarheid, prioriteit, kwaliteit, planning en budgettering.

Jouw merk altijd on-brand

Straks is jouw rebranding compleet doorgevoerd en zijn alle uitingen helemaal gestroomlijnd. Volledig naar jouw wens, maar al snel heeft die ene collega of dat ene bureau - met de beste bedoelingen - toch zelf iets gemaakt. Niet zo handig, maar het gebeurt vaak. Wij bieden aan om jouw merk periodiek te monitoren en misstanden in ons brandportal te melden. Wij beoordelen de uitingen, monitoren de uitstraling van de vestigingen, winkels, wagenpark, communicatie-uitingen en medewerkers.

De juiste leveranciers vinden

Het juiste bureau vinden dat de groeiambities van jouw bedrijf kan waarmaken is niet altijd eenvoudig. Gelukkig weten wij de weg. Wij helpen je, schrijven heldere briefings en geven je een shortlist met de beste bureaus. Hierna maken we prijs- en kwaliteitsafspraken, zodat jij dit niet hoeft te doen.

square
 
Implementation
PreZero: rebranding van wagenpark én materiaal
 
Implementation
Een verbluffende transformatie: de nieuwe identiteit van Dijk en Waard komt tot leven
 
Implementation
Nike: The Power of Belonging
 
Implementation
Realisatie en implementatie van een unieke identiteit in de bewegwijzering bij Isala Meppel
 
Implementation
Just Eat Takeaway: inspirerende omgeving voor creatieve foodies
 
Management
Signing op chirurgisch niveau voor het ZNA ziekenhuis in Antwerpen
 
Implementation
Intertrust: een transparante visie op privacy en interior branding
 
Implementation
citizenM: One-of-a-kind hotelconcept vertaald naar meerdere internationale hotels
 
Implementation
Het Greetz gevoel als rode draad in de ‘employee’ branding
 
Management
één campusgevoel voor bijna 30.000 studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam
 
Management
Innovatief merkmanagement vanuit een sterke b(r)and
 
Management
Innovatieve signing en bewegwijzering op academisch niveau
 
Implementation
Effectieve instore campagnes voor 600+ winkels
 
Implementation
Nike instore campagnes implementeren Oost-Europa

Tom Dijk
merkexpert- en adviseur

“Je staat aan de vooravond van een bijzonder project en dat is best spannend. De aangepaste strategie of positionering is ontwikkeld en het basisontwerp voor de nieuwe identiteit krijgt vorm. Op dat moment begin je na te denken over hoe deze nieuwe huisstijl geïmplementeerd moet worden op alle aanwezige en toekomstige huisstijldragers. Dit is geen sinecure. Elk project begint bij een goede voorbereiding. Bij sommige projecten starten we met het uitvoeren van een impactanalyse, bij andere projecten inventariseren we eerst. In beide gevallen geldt dat dit de basis is voor het uitvoeren van een succesvol implementatieproject. Wij beantwoorden al je vragen, bespreken iedere stap en begeleiden je, van de aftrap tot het doel.”

Tom is 20 jaar actief in dit vakgebied en heeft honderden corporates en grote MKB-bedrijven geholpen met de voorbereiding van een rebranding of huisstijlwijziging.

Bekijk ook deze diensten

Onze diensten zijn er om jouw merk verder te helpen. Wil je een vrijblijvend oriëntatiegesprek? Onze adviseurs staan voor je klaar. 

Een nieuwe fase als merk

Jij kent jouw branding als geen ander. Maar ken je ‘m ook door onze ogen? Goed om te weten: we kijken verder dan naar jouw merk alleen. Want we zijn net zo goed nieuwsgierig naar het hele bedrijf achter je branding. En naar iedereen die het merk uitdraagt. In een vooronderzoek nemen we alles onder de loep en kijken we naar jouw merk. Zo leren we je bedrijf kennen en begrijpen. En leren we de taal van jouw bedrijf. Met onze impactanalyse maken we voor jou inzichtelijk wat er op je afkomt. Welke keuzes je hebt als het gaat om investering én uitvoering. Daar zijn we graag eerlijk over.

Lees meer

Jouw rebranding rollen wij uit. Van A tot Z.

Het is tijd voor actie. Maar wees gerust: het vlieg en stuntwerk doen wij wel. Waar we jou voor nodig hebben zijn de essentiële controlemomenten. Dus af en toe - of vaker dan af en toe, als jij dat prettig vindt - melden we ons bij je. We lopen lang genoeg rond en kennen de scenario’s en valkuilen. En we weten heus wel dat je in een uitrol altijd voor verrassingen komt te staan. Gelukkig hebben we voor elke uitdaging wel een specialist in huis. Zo maken wij jouw plannen waar en kun jij lekker door.

Lees meer

Jouw merk in topconditie. Altijd.

Jouw rebrandingstraject is uitgevoerd. Case closed, zou je kunnen denken. Nou, niet helemaal. Na een geslaagde uitrol zien we dat het voor alle klanten best een kunst is hun merkidentiteit in vorm te houden. Denk aan de signing, bewegwijzering en wagenparken. Dat gebeurt vaak, als het nieuwe ergens af is. Gelukkig voor jou neemt onze aandacht nooit af. Voor ons zit hier de voldoening van het succes continueren. Huisstijlmanagement heet dat, of in het Engels brandmanagement. Met onze ervaring en middelen houden we jouw merk in topconditie. In, op of rondom jouw gebouwen, communicatie of wagenpark.

Lees meer
Is jouw merk er ook klaar voor?Stuur een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Liever nu contact? Bel ons op +31 88 987 99 00