Een rebranding traject in de zorg

Een rebrandingstraject in de zorg. Waar begin je en waar moet je aan denken? En praktisch: welke merkdragers moeten straks worden vervangen op de verschillende afdelingen, hoe zit het met de specifieke veiligheidseisen en hoe ga je om met alle verschillende wensen en belangen? Wij hebben veel ervaring met rebranden in de zorgsector en vertellen je er graag meer over. Onze referenties? Deze vind je onderaan de pagina.

6 tips voor een rebranding in de zorg

Wil je een rebrandingstraject opstarten en weet je nog niet waar je moet beginnen? Download dan onze whitepaper voor handige tips en tricks.


  Wat wij voor de zorg kunnen betekenen

  Orientatation

  Jij kent jouw zorginstelling of ziekenhuis als geen ander. Maar ken je ‘m ook door onze ogen? Goed om te weten: wij kijken verder dan naar jouw merk alleen. Want wij zijn nieuwsgierig naar de organisatie achter je merk. En naar iedereen die het hart vormt van jullie zorgverlening. In een vooronderzoek nemen wij alles onder de loep en kijken wij naar jouw merk. Zo leren wij jullie zorginstelling of ziekenhuis echt kennen en begrijpen.

  Implementation

  Het is tijd voor actie. Maar wees gerust: het vlieg en stuntwerk doen wij wel. Waar wij jou voor nodig hebben zijn de essentiële controlemomenten. Dus af en toe – of vaker, als jij dat prettig vindt – melden wij ons bij je. Onze ervaring in de zorg helpt ons de specifieke uitdagingen en valkuilen te navigeren. En voor elk uniek probleem binnen zorginstellingen of ziekenhuizen hebben wij experts klaarstaan. Samen brengen wij jouw visie tot leven, terwijl jij je kunt richten op wat echt belangrijk is: de zorg.

  Management

  Jouw rebranding is uitgevoerd. Case closed? Nou, niet helemaal. Na een geslaagde uitrol zien wij dat het voor alle klanten in de zorg best een kunst is hun merkidentiteit in vorm te houden. Dit geldt zeker voor elementen als bewegwijzering, aankleding (interior branding) en het vervoer. Dat gebeurt vaak als het nieuwe ergens af is, maar wij blijven alert. Met ons huisstijlmanagement zorgen wij dat jullie merk altijd de kwaliteit en professionaliteit uitstraalt die jullie voor ogen hebben.

  "Goed dat RGN kennis heeft van grote projecten, dat heeft ons goed geholpen met de implementatie. "
  Streekziekenhuis Koningin Beatrix
  Rebranding in de zorg bij een ziekhuis door RGN
  Rebranden in de zorg: zo begin je!

  Rebranding in de zorg: het klinkt misschien als een enorme klus, maar dat is precies waar RGN op zijn best is. Met onze ervaring binnen de zorgsector begrijpen we bij RGN dat elke huisstijlwijziging – of het nu gaat om een zorginstelling of een ziekenhuis – uniek is en op maat gemaakt moet zijn. Juist omdat de zorgsector zo dynamisch is, met veranderingen aan de orde van de dag, staan wij klaar om jouw merkidentiteit niet alleen te vernieuwen maar ook te versterken – voor de patiënt én medewerker.

  Of je nu een frisse start wilt maken na een fusie, een krachtig nieuwe identiteit nodig hebt of toe bent aan een volledige rebranding, wij helpen je. Door onze ervaring met het rebranden in de zorg, weten we waar we op moeten letten. Of dat voor een zorginstelling of ziekenhuis is, wij weten dat iedere huisstijlwijziging – ook wel rebranding genoemd – maatwerk is.

  Waarom RGN?

  Omdat we snappen dat de zorg uniek is en we geloven in een persoonlijke aanpak. Met jarenlange ervaring in zowel de zorgsector als in rebranding, weten we wat er speelt, welke belangen er zijn en wat er nodig is. We houden van duidelijkheid, vernieuwing en werken graag samen om jouw merk naar een hoger niveau te tillen. Onze slogan is niet voor niets: branding & roll out reinvented.

   
  Management
  Signing op chirurgisch niveau voor het ZNA ziekenhuis in Antwerpen
   
  Implementation
  Realisatie en implementatie van een unieke identiteit in de bewegwijzering bij Isala Meppel
  Is jouw merk er klaar voor? Tom Dijk vertelt je alles over het rebranden van een ziekenhuis of zorginstelling, bijvoorbeeld over de beste stappen, specifieke uitdagingen en valkuilen. We helpen je graag. We helpen je graag.
  Bel ons op +31 88 987 99 00