Rebranding

Naast het uitvoeren van een branding traject kunnen wij ook een rebranding traject verzorgen. Door middel van rebranding kan je als bedrijf jouw merk versterken of vernieuwen? Daarbij gaat rebranding verder dan alleen een nieuw logo of de aanpassing van je huisstijl. Want rebranding omvat een complete transformatie van jouw merkidentiteit, de manier waarop je graag door je doelgroep wordt gezien en hoe je jouw doelgroep benadert. Een rebranding van een bedrijf of merk realiseren? Bij RGN begrijpen we dat het belangrijk is om jouw merk op de juiste manier te positioneren en te presenteren. Daarom helpen wij bij een rebranding op maat! Door een duidelijke strategie en een vooraf bepaald traject gaan wij samen de rebranding van jouw merk uitvoeren.

Interesse in een branding traject? Of wil je meer weten?

Een goede branding strategie en duidelijke merkidentiteit is essentieel voor bedrijven. Bij RGN hebben we jarenlange ervaring in branding voor bedrijven, organisaties en merken. Willen jullie ook beginnen met een goede branding? Neem dan contact met ons op, wij helpen graag!


  Rebranding stappenplan en strategie

  Om ervoor te zorgen dat de rebranding van jouw merk een succes wordt, volgen wij een duidelijk stappenplan en stellen we een passende strategie op. Een effectieve rebranding strategie begint met een grondige analyse. Tijdens deze oriëntatie fase gaan wij in op de kansen en proberen wij te achterhalen wat wel en niet werkt in de branche. Dankzij de analyse kunnen wij de basis leggen voor de rebranding strategie dat is afgestemd op de behoeften van jou, het bedrijf en merk.

  Het rebranding stappenplan heeft als eerste stap dus de oriëntatie fase. Vandaaruit kunnen wij een rebranding strategie ontwikkelen. Wanneer de eerste fase is afgerond gaan wij de implementatie fase in. Daar zullen wij de rebranding strategie uitwerken en toepassen in jouw bedrijf en merk. Hierbij zullen wij uiteraard meerdere keren een meetmoment hebben. Binnen deze fase komt de rebranding echt tot leven. Daarna zullen wij de derde en laatste fase ingaan, de management fase. Want na de implementatie stopt het niet, want nu is het de noodzaak om de rebranding ook door te zetten en de nieuwe merkidentiteit vast te houden. Ook daar kunnen wij bij helpen.

  Jouw rebranding uitgevoerd in enkele stappen

  Oriëntatie

  Jij kent jouw bedrijf of organisatie als geen ander. Maar zien anderen jouw bedrijf net zo als jij? Of kunnen zij ook een andere opvatting hebben? Een goede re-branding strategie kan verwarring voorkomen en jouw merk opnieuw in de markt zetten. Daarom kijken wij verder dan naar jouw merk alleen. Want wij zijn ook nieuwsgierig naar de organisatie achter het merk en naar iedereen die daar betrokken is. Dankzij een vooronderzoek nemen wij alles onder de loep en kijken we naar jouw merk. Hierdoor leren wij jullie bedrijf of organisatie kennen en begrijpen, waardoor wij dit kunnen toepassen in de re-branding strategie.

  Implementatie

  Het is tijd voor actie. Maar wees gerust: het vlieg en stuntwerk doen wij wel. Waar wij jou voor nodig hebben zijn de essentiële controle momenten. Dus af en toe – of vaker, als jij dat prettig vindt – melden wij ons bij je. Onze ervaring met merken rebranden helpt ons de specifieke uitdagingen en valkuilen te navigeren. En voor elk uniek probleem binnen bedrijven of organisaties hebben wij experts klaarstaan. Hierdoor kunnen wij de rebranding op maat opleveren, maar vooral tot een goed einde brengen. Samen brengen wij jouw visie tot leven, terwijl jij je kunt richten op wat echt belangrijk is; jouw bedrijf of organisatie.

  Management

  Jouw re-branding is uitgevoerd. Case closed? Nou, niet helemaal. Na een geslaagde uitrol zien wij dat het voor veel bedrijven of organisaties lastig is om de merkidentiteit in vorm te houden. Denk bijvoorbeeld aan de uitingen die geplaatst worden op social media of de aankleding van kantoren en diverse gebruiksvoorwerpen. Vaak wanneer het nieuwe er af is, kan het snel verdwijnen. Gelukkig blijven wij alert. Met ons huisstijlmanagement zorgen wij dat jullie merk altijd de kwaliteit en professionaliteit uitstraalt die jullie voor ogen hebben en zorgen zo voor de juiste re-branding van jouw merk.

  "RGN's positivity, friendliness and client focus make collaboration effortless. Solution-driven, they exceed expectations, creating valuable partnerships and brightening even tight project timelines. "

  Charlotte Winter – Teamlead Strategic Partner Management
  Liganova The BrandRetail Company

  "RGN makes our design happen. They hit the ground with a proven methodology."

  Desigual

  "Your team at RGN is an integral part of our success. Recognized as reliable partners, your collaborative spirit brings joy to every project."

  Vanesse Keen – Marketing Director
  Design4Retail

  Visuele identiteit rebranden

  Wanneer je een merk of bedrijf wilt rebranden, dan zal dit ook erg opvallen bij de visuele identiteit. Want dit omvat het herontwerpen van logo’s, huisstijl kleuren, typografie en diverse andere visuele elementen die gebruikt worden. Daarbij houden we er bij RGN altijd rekening mee dat de nieuwe uitingen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook de kernwaarden van het merk goed weerspiegelen. Daardoor gaat het merk ook meer spreken vanuit de visuele identiteit en kun je de gewenste uitstralingen naar buiten brengen.

  Naast de visuele aspecten is het ook erg belangrijk om de merkboodschap en tone of voice te herzien. Hierbij wordt er gekeken naar de website content, marketingmateriaal, visitekaartjes en andere communicatiemiddelen die gebruikt worden. Daarin willen wij graag voor een consistente uitstraling zorgen die past bij de nieuwe merkidentiteit. Bij RGN hebben wij verschillende experts die hierin de juiste adviezen kunnen geven, waardoor de rebranding tot een prachtig nieuw merk leidt!

  RGN voor een succesvolle rebranding

  Rebranding kan een complex en uitdagend traject zijn. Echter met de juiste begeleiding, expertise en een duidelijk rebranding stappenplan kan je jouw bedrijf naar nieuwe hoogten leiden. Bij RGN hebben wij de kennis en ervaring om een goede rebranding strategie op te zetten en jou het gehele traject te begeleiden. Van de eerste analyse tot aan de implementie en evaluatie zullen wij betrokken blijven.

  Wil je meer weten over rebranding? Of wil jij graag een rebranding traject opzetten voor jouw bedrijf of merk? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak! Middels een vrijblijvend gesprek bespreken wij graag de verschillende mogelijkheden die wij kunnen bieden. Onze experts staan voor je klaar om je te ondersteunen bij elke stap van het rebranding traject. Samen kunnen wij een merk creëren dat impact maakt binnen de markt en bij de juiste doelgroep!

  Is jouw merk er klaar voor?Janne Gerritsma vertelt je alles over branding van merken en bedrijven. Daarnaast doorlopen jullie samen de te nemen stappen. Interesse? We helpen je graag! Vul snel onderstaand formulier in.
  Of bel ons op +31 88 987 99 00