Services

PreZero: Rebranding van wagenpark én materiaal

ProjectRebranding en wagenpark
ScopeProjectmanagement, bewegwijzering (intern & extern) en signing
UitdagingDe rebranding van een groot wagenpark en bestickering van 216.000 containers 

Afvalverwerkingsbedrijf PreZero en wij trekken al jaren samen op. Onze samenwerking startte met een complete huisstijlwijziging van BFI/Watco naar Sita, waarbij we het volledige wagenpark en materiaal rebrandden. In 2016 ondersteunden we opnieuw bij de rebranding, nu naar SUEZ. En bij de meest recente rebranding, naar PreZero, is het wagenpark van 918 voertuigen en maar liefst 216.000 containers gerebrand. Een logistieke puzzel die wij legden, natuurlijk zonder de primaire bedrijfsprocessen van PreZero te verstoren.

Group 79

Rebranding van divers wagenpark

Het wagenpark van PreZero is divers en bestaat uit 918 voertuigen die zijn verdeeld over meer dan dertig locaties door heel Nederland. De complexiteit van deze rebranding zat ‘m niet alleen in de diversiteit van het wagenpark, maar ook in de beschikbaarheid van de voertuigen. Je staat er misschien niet gelijk bij stil, maar het ophalen van afval is in Nederland een goed geoliede machine en dit proces kun je niet zomaar verstoren door een wagen tijdelijk uit de vaart te halen.

Het doel van PreZero en RGN was om in een half jaar tijd 1.000 objecten en bijbehorend materiaal te rebranden. Samen met PreZero bedachten we praktische oplossingen, bijvoorbeeld door de bestickering van de voertuigen alleen aan het einde van de middag en in de avond te laten plaatsvinden. Op deze manier stapten de chauffeurs de volgende dag weer in hun oude vertrouwde voertuig, maar dan voorzien van een nieuw jasje

Ook de aanrijroute op iedere locatie werd slim ingericht, zodat de werkzaamheden efficiënt konden worden uitgevoerd. Vanwege de strakke deadline en de  omvang van het wagenpark, werden er op meerdere locaties tegelijkertijd rebrandingswerkzaamheden uitgevoerd.

216.000 containers ge-rebrand op 100.000 locaties

In de transitie van SUEZ naar PreZero rebrandden we 216.000 containers. Deze megaklus vond plaats tussen maart en oktober 2022. Een enorme operatie, want naast het volume ging het ook om 100.000 verschillende locaties. De bestickering vond in de buitenlucht plaats, waardoor er met de planning rekening gehouden moest worden met de temperatuur- en weersomstandigheden. We zijn niet van suiker, maar met wind en regen is het heel lastig –  en soms onmogelijk – om folie-applicaties aan te brengen op containers. En als het te koud is, wil de lijmlaag niet hechten aan de container.

Bijzondere puzzel

Met slim projectmanagement en flexibiliteit van het montageteam lukte het ons om de rebranding in goede banen te leiden. De complexiteit van dit project is om de route door Nederland zo efficiënt en effectief mogelijk in te richten. Dus zo veel mogelijk werk, in zo min mogelijk kilometers. Door duidelijke afspraken te maken met de klanten van PreZero is dit perfect verlopen!

De rebranding van een wagenpark is vaak onderdeel van een uitgebreide huisstijlimplementatie. RGN voert dagelijks het wagenparkbeheer uit voor o.a.Antea, BMN Bouwmaterialen, Gemeente Amsterdam, Kuehne+Nagel, Thuisbezorgd en Vitens. Wil je hier meer over weten? Neem contact op met Tom Dijk via de gegevens onderaan de pagina.

 
Implementation
PreZero: rebranding van wagenpark én materiaal
 
Implementation
Een verbluffende transformatie: de nieuwe identiteit van Dijk en Waard komt tot leven
 
Implementation
Nike: The Power of Belonging
 
Implementation
Realisatie en implementatie van een unieke identiteit in de bewegwijzering bij Isala Meppel
 
Implementation
Just Eat Takeaway: inspirerende omgeving voor creatieve foodies
 
Management
Signing op chirurgisch niveau voor het ZNA ziekenhuis in Antwerpen
 
Implementation
Intertrust: een transparante visie op privacy en interior branding
 
Implementation
citizenM: One-of-a-kind hotelconcept vertaald naar meerdere internationale hotels
 
Implementation
Het Greetz gevoel als rode draad in de ‘employee’ branding
 
Management
één campusgevoel voor bijna 30.000 studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam
 
Management
Innovatief merkmanagement vanuit een sterke b(r)and
 
Management
Innovatieve signing en bewegwijzering op academisch niveau
 
Implementation
Effectieve instore campagnes voor 600+ winkels
 
Implementation
Nike instore campagnes implementeren Oost-Europa
Is jouw merk er ook klaar voor?Stuur een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Liever nu contact? Bel ons op +31 88 987 99 00