Innovatieve signing en bewegwijzering op academisch niveau

Hogeschool van Amsterdam & Universiteit van Amsterdam
Project Signing en bewegwijzering
Scope Projectmanagement, bewegwijzering (intern & extern) en signing
Uitdaging Signing en bewegwijzering op meerdere complexe en veelbezochte locaties

Zo’n 90.000 studenten en 10.000 medewerkers ervaren iedere dag opnieuw de inspirerende leeromgeving van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Universiteit van Amsterdam (UvA). Wij wijzen al deze mensen de weg met bewegwijzering (wayfinding) en signing verspreid over 77 locaties in Amsterdam. In het laatste jaar zijn er drie nieuwbouwlocaties opgeleverd en kwamen we vanaf het eerste moment in de bouwplannen voor, met een adviserende rol.

Group 79

Bewegwijzering op academisch niveau

De campusterreinen van de UvA en HvA kunnen best een doolhof zijn, met al die verschillende locaties en gebouwen. Wij zorgden voor een moderne versie van de draad van Ariadne. Want het is natuurlijk handig als je weet waar je bent en hoe je op je bestemming moet komen zonder meteen naar je navigatie-app te moeten grijpen.

Klinkt misschien eenvoudig, maar het is een flinke uitdaging om op ieder beslispunt duidelijkheid te creëren. Wij hebben echter voor hetere vuren gestaan en bezitten een schat aan ervaring op het gebied van bewegwijzering en signing voor (hoge)scholen en universiteiten. Voor deze klus verkenden we eerst alle gebouwen, om precies te weten te komen welke borden – en met welke verwijzing – op welke locaties hangen. En voor de nieuwbouwprojecten maakten we vlekkenplannen en duidelijke bewegwijzeringen, zodat alle studenten en medewerkers vlekke- en moeiteloos van A naar B en zelfs C kunnen komen.

Blijvend merkmanagement

De Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam vertrouwen hun merkmanagement aan ons toe. Wij zorgen niet alleen voor nieuwe bewegwijzering en signing, maar ontfermen ons ook over het beheer en onderhoud. Voor dit project startten we met een nulmeting, waarna we alle data verwerkten in ons eigen brandportal: mybrand.center. Zo verdwalen we nooit en zijn we altijd volledig in control!

Duurzame en verantwoorde keuzes

In de briefing werd duidelijk dat de HvA en UvA, net als wij natuurlijk, duurzaamheid en MVO belangrijk vinden. Onder andere op het gebied van organisatie, arbeidsparticipatie, materiaalkeuze en het toepassen van circulariteitsprincipes.   

In nauwe samenwerking met de architecten en designers is er een plan uitgewerkt waarin hier rekening mee werd gehouden. De leveranciers voor het productie- en montageproces selecteerden wij, rekening houdend met die plannen.

Benieuwd hoe bij de UvA signing met nulletjes en eentjes bijdragen aan een unieke beleving? Lees het hier.

RGN is bekend met huisstijlwijzigingen en bewegwijzeringsprojecten bij (hoge)scholen en universiteiten. Naast de Hogeschool van Amsterdam en Universiteit van Amsterdam heeft RGN gewerkt voor o.a. ROC van Twente, hogeschool Saxion, Universiteit van Twente en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Group 79
 
Implementation
PreZero: rebranding van wagenpark én materiaal
 
Implementation
Een verbluffende transformatie: de nieuwe identiteit van Dijk en Waard komt tot leven
 
Implementation
Nike: The Power of Belonging
 
Implementation
Realisatie en implementatie van een unieke identiteit in de bewegwijzering bij Isala Meppel
 
Implementation
Just Eat Takeaway: inspirerende omgeving voor creatieve foodies
 
Management
Signing op chirurgisch niveau voor het ZNA ziekenhuis in Antwerpen
 
Implementation
Intertrust: een transparante visie op privacy en interior branding
 
Implementation
citizenM: One-of-a-kind hotelconcept vertaald naar meerdere internationale hotels
 
Implementation
Het Greetz gevoel als rode draad in de ‘employee’ branding
 
Management
één campusgevoel voor bijna 30.000 studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam
 
Management
Innovatief merkmanagement vanuit een sterke b(r)and
 
Management
Innovatieve signing en bewegwijzering op academisch niveau
 
Implementation
Effectieve instore campagnes voor 600+ winkels
 
Implementation
Nike instore campagnes implementeren Oost-Europa
Is jouw merk er ook klaar voor?Stuur een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Liever nu contact? Bel ons op +31 88 987 99 00