Blog

Sustainable branding of een duurzame implementatie?

In onze vorige blog in deze serie hebben we uitgelegd wat sustainable branding is. Maar er is een verschil tussen sustainable branding en een duurzame implementatie van een merk of campagne. Met sustainable branding laat een organisatie zien waar ze voor staat, bij een duurzame implementatie gaat het erom hoe de organisatie dat laat zien. Welke materialen worden er gebruikt en op welke wijze wordt de implementatie uitgevoerd?

Group 79
Duurzame implementatie is gebaseerd op het gebruik van lokale expertise, inzicht vooraf en goede werkomstandigheden.
Ruud Koetsier, partner RGN

Lokale expertise

Een belangrijke factor voor de mate van milieubelasting tijdens een rebranding is de reisafstand. Dit speelt vooral bij locaties met een grote nationale of internationale spreiding van locaties. Door gebruik te maken van lokale partners, door ons Local Heroes genoemd, worden reistijden en -afstanden drastisch beperkt. Bovendien is het een stimulans voor de lokale economie.

In de praktijk blijkt dat er nog steeds organisaties zijn die voor de implementatie van een nieuw merk of een nieuwe campagne gebruik maken van één team die het hele land doorrijdt, of zelfs de halve wereld overvliegt. In onze ogen kan en hoeft dit niet meer! Met behulp van een goed netwerk van lokale gekwalificeerde partners en de juiste tooling om efficiënt te instrueren en te controleren of het werk goed is uitgevoerd, kan het werk prima uitbesteed worden. Dit is niet alleen beter voor de belasting van het milieu, maar ook voor de doorlooptijd, effectiviteit en de kosten.

Door daarnaast de productie te centraliseren wordt er optimaal gebruik gemaakt van schaalvoordelen en blijft de uniformiteit gehandhaafd.

Strategie bepalen

Inzicht

Wanneer lokale partijen worden ingezet, zou het natuurlijk zonde zijn al ze locaties heel vaak moeten bezoeken. Bijvoorbeeld omdat (een deel van) de materialen nog niet geleverd is of dat er verkeerde elementen geproduceerd zijn. Goed inzicht vooraf is daarom essentieel. Het voorkomt fouten in productie en maakt het mogelijk om effectiever te werken. Een manier om dit inzicht te krijgen, is een uitgebreide inventarisatie van de locaties. Met behulp van goede tooling kan deze prima worden uitgevoerd door de eerder genoemde lokale partijen, wat wederom het onnodig reizen beperkt.

Werkomstandigheden

Zoals ook in onze eerdere blog aangegeven, gaat sustainability om meer dan alleen het milieu. Het heeft zeker ook betrekking op sociaal en financieel gebied.

Als werk wordt uitbesteed aan onderaannemers, dan is het belangrijk dat ook daar de arbeidsomstandigheden goed zijn en werknemers een eerlijke vergoeding voor hun werkzaamheden krijgen. Minstens net zo belangrijk is de veiligheid op de werkvloer. Zowel bij productie als bij de uiteindelijke installatie van elementen. Wij vinden veiligheid enorm belangrijk. Het VCA-certificaat is een goede richtlijn om te kijken of een onderaannemer zich actief inzet om veilig te werken.

Strategie bepalen

Duurzame materialen

De materialen die gebruikt worden voor branding en campagnes spelen uiteraard ook een belangrijke rol. Dankzij de ontwikkelingen van afgelopen jaren is branding al een stuk milieubewuster geworden. Denk maar aan het vervangen van TL-verlichting door LED, de toepassingsmogelijkheden van alternatieve energiebronnen als zon- en windenergie en het gebruik van PVC-vrije folies. We zien ook steeds vaker het gebruik van gerecyclede en recyclebare materialen in bijvoorbeeld signing en bewegwijzering, bijvoorbeeld bij de Energy Academy Europe.

En dit is maar een kleine greep uit de mogelijkheden. Voor signing, bewegwijzering, drukwerk, verpakkingen, campagne- en evenementenmaterialen zijn steeds meer alternatieven beschikbaar. Er is dus geen reden meer om te kiezen voor milieuverontreinigende materialen. In een volgende blog zullen we meer aandacht besteden aan deze alternatieven.

Is jouw merk er ook klaar voor?Stuur een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Liever nu contact?
Bel ons op +31 88 987 99 00
    Andere
    nieuwsitems