Blog

Global Recycling Day - Recycle jouw merk

Vandaag, 18 maart, is het Global Recycling Day. Een goed moment om te kijken naar de recycling mogelijkheden bij de implementatie van een nieuw merk of een nieuwe huisstijl. Oude huisstijldragers worden vaak niet hergebruikt, en dat is zonde want er zijn veel manieren om de oude huisstijl op een goede en leuke manier te recyclen of zelfs te upcyclen!

Group 79

Dag oude huisstijl!

Als het tijd is voor een nieuwe huisstijl, om welke reden dan ook, dan moet er afscheid genomen worden van de oude merk. Vooral bij merken en huisstijlen die al een lange tijd meegaan, kunnen de emoties hoog oplopen. Alleen dat kan al een goede reden zijn om te besluiten oude huisstijlitems te hergebruiken om mensen een tastbare herinnering mee te geven aan het oude merk. Van het oude briefpapier en de oude enveloppen kunnen bijvoorbeeld notitieblokken gemaakt worden. En PostNL heeft laten zien dat van oude postzakken mooie tassen gemaakt kunnen worden. Maar ook oude bedrijfskleding kan een nieuw leven krijgen. Zo maakte Efteling tassen van hun oude bedrijfskleding, en die brachten weer geld op doordat ze verkocht werden in de souvenirwinkel van het park. Win-win situatie dus!

Maar niet alleen oude huisstijlitems kunnen hergebruikt worden. Ook campagnematerialen in winkels, zoals doeken in spanframes, kunnen worden hergebruikt. Hetzelfde geldt voor bebording die regelmatig verandert, denk aan bouwborden of de dienstregelingsborden van de NS.

Strategie bepalen

Hergebruik bestaande dragers

Soms is het niet eens nodig om oude huisstijldragers volledig te verwijderen om de nieuwe huisstijl te implementeren. Lichtreclames en bebording, zoals de komborden in veel gemeenten, kunnen eenvoudig voorzien worden van een nieuwe folie met de nieuwe naam en huisstijl. In geval van bedrijfskleding waar alleen een logo vervangen moet worden, bijvoorbeeld bij ziekenhuispersoneel, kan door middel van een geborduurd logo de bedrijfskleding nog een hele tijd mee. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar vaak ook voor het budget en de doorlooptijd van het project!

(Bedrijfs)afval recyclen

Wat nou als de oude huisstijl nog niet aan vervanging toe is, maar je wil al wel nieuwe materialen van gerecyclede producten? Dat kan! Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om bedrijfsafval als koffie te recyclen. Naast notitieblokken, plantenbakken en handzeep kunnen er zelfs textielvezels van gemaakt worden voor kleding.

Daarnaast zijn er ook al mogelijkheden om gebruik te maken van gerecycled plastic. Wist je bijvoorbeeld dat je vlaggen kunt laten maken van gerecyclede PET-flessen? Ook en kan er bebording worden gemaakt van gerecycled acrylaat, zoals we dat hebben toegepast bij de Energy Academy Europe.

Het hergebruiken van je oude merk is een goede manier van sustainable branding. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op dit gebied? Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Is jouw merk er ook klaar voor?Stuur een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Liever nu contact?
Bel ons op +31 88 987 99 00
    Andere
    nieuwsitems