Nieuws

Duurzame en toekomst-bestendige oplossingen voor het stadsarchief Amsterdam

Het Stadsarchief Amsterdam opende onlangs een nieuw depot in Amsterdam Noord. Met dit volledig energie-neutrale archief verdubbelt de organisatie haar opslagcapaciteit. Voor het creëren van de herkenbare uitstraling van de gemeente Amsterdam zochten de architect en BAM Bouw en Techniek de samenwerking met RGN.

Group 79

Signing combineren met zonnepanelen

Unieke zonnepanelen op de gevel versterken de robuuste uitstraling van het pand en dragen bij aan het circulaire karakter. Om het gebouw nog indrukwekkender te maken, moesten de drie kenmerkende Andreaskruisen worden toegepast op de gevel. De kruisen zijn 12 meter hoog en bestaan uit rondjes folie van 8 cm. Dit betekent dat een deel van de folie op de zonnepaneel geplaatst moest worden. En dan wel op zo’n manier dat de opbrengst van de panelen zo min mogelijk beperkt wordt en dat de panelen niet beschadigen doordat de folie te veel warmte vasthoudt.

De toepassing van folie op zonnepanelen is relatief nieuw. Eerst hebben we onderzocht of het mogelijk was om folie op dit type panelen toe te passen. Vervolgens hebben we bepaald welke soort folie we het beste konden gebruiken. In dit traject hebben we samengewerkt met Avery. Na een aantal testen met verschillende foliesoorten hebben we de juiste folie gevonden die voldoet aan de eisen en perfect past bij de gewenste uitstraling.

Geïntegreerde intercom

De gevelsigning is niet het enige speciaal gemaakt element in dit project. Bij de toegangspoort hebben we een speciale zuil geplaatst met een geïntegreerde intercom. Zo hebben we vorm en functie gecombineerd en tegelijkertijd voldaan aan de richtlijnen van de huisstijl.

Een uitdagend project met een indrukwekkend resultaat!

Is jouw merk er ook klaar voor?Stuur een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Liever nu contact?
Bel ons op +31 88 987 99 00
    Andere
    nieuwsitems