Nieuws

Interview over 25 jaar RGN: lessons learned | deel 2/4

Deel twee: lessons learned

Vanuit Twente de wereld over. In alle vormen en maten. RGN groeide uit tot Europese marktleider in rebranding en de uitrol daarvan. Oprichters Ruud Koetsier en Erwin Scholten van Agteren en operationeel directeur Maarten Ongering blikken in een vierluik terug op 25 jaar RGN. 

Group 79

Wat maakte jullie aanpak anders?

@Erwin: In 25 jaar leerden we veel, maar ons doel was altijd duidelijk: de core-business van de klant moest door blijven gaan, áltijd. Wij waren op dat vlak wel uniek. En eigenlijk zijn we daarin nog steeds koploper. Daar hebben we sowieso wel een handje van. Blijven gaan voor vooruitgang. We waren bijvoorbeeld de eerste met een unieke werkwijze voor de rebranding van een wagenpark. Die verkortte de totale doorlooptijd aanzienlijk. En dan had je ook nog onze eigen methodiek om digitaal de lay-out voor de stickers op de voertuigen samen te stellen. Nu denk je: ja da’s logisch. Maar voor die tijd was dat echt vernieuwend!

Wat hebben jullie het meest geleerd van die eerste opdrachten?

@Ruud: Dat je altijd weer voor uitdagingen komt te staan. Iedere opdracht weer. Neem bijvoorbeeld fleetmanagement. Auto’s in Azië zijn soms hetzelfde als in Europa, alleen hebben ze een andere naam en een ander logo. Die auto’s worden hier dan al lang niet meer gemaakt. Het leidde ertoe dat we eens de bestickering getest hebben op een Renault 12 van eind jaren 80. Dit model was in India nog in gebruik, maar kon je in Nederland alleen nog maar op de autosloperij vinden! Ook hebben we afspraken gemaakt met autofabrikanten voor de aankoop van auto’s in een specifieke basiskleur. Dan matchte het bij de specifieke huisstijl-kleur van een opdrachtgever. Zo hoefden we geen gloednieuwe auto’s over te spuiten. En nog belangrijker: het scheelde de klant veel tijd en kosten.

@Maarten: Rond 2004/2005 begonnen we bij RGN met een digitaal huisstijlhandboek in ons toenmalig CIC-systeem. Inmiddels is dat het mybrand.center geworden. Maar bijna 20 jaar geleden zorgden we er al voor dat digitaal alles te vinden was. Formats voor verschillende auto’s, lakstalen, folies, UV-normen voor verschillende landen, noem maar op. Dat verving een huisstijlhandboek van soms wel 400 pagina’s!

Tijdlijn 25-jarig jubileum RGN
Tijdlijn 25 jaar RGN

Volgende keer meer over o.a. het grote verschil met toen. Alle delen van de vierluik vind je hier. Lees ook ons persbericht over het 25-jarig bestaan van RGN.

Is jouw merk er ook klaar voor?Stuur een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Liever nu contact?
Bel ons op +31 88 987 99 00
    Andere
    nieuwsitems