Intertrust: een transparante visie op privacy en interior branding

ProjectFunctionele vertaling en toepassing ontwerpen voor interior branding
ScopeHoofdkantoor van Intertrust Group (EDGE Amsterdam West)
Uitdaging  De nieuwe Intertrust Group huisstijl op een aantrekkelijke wijze integreren, waarbij zowel privacy als transparantie gewaarborgd zijn

Bij het hoofdkantoor van Intertrust in Amsterdam kwam een uitdagend project tot leven, waarbij interior branding hand in hand ging met privacy en functionaliteit. Deze bijzondere opdracht is voortgekomen uit de eerdere betrokkenheid van RGN tijdens de wereldwijde uitrol van Intrust’s nieuwe ontwikkelde merkidentiteit, op diverse locaties. Ons doel was om het nieuwe logo op aantrekkelijke wijze door het hele pand te laten schitteren. Hierbij stond het behouden van transparantie hoog op de agenda, terwijl we tegelijkertijd moesten omgegaan met vertrouwelijke informatie. Dit resulteerde in een fascinerende uitdaging: hoe behoud je privacy en creëer je tegelijkertijd transparantie? 

Group 79

Een ware uitdaging

RGN kreeg de opdracht om de ribbons, gekleurde lijnen en golven die het Intertrust-design vertegenwoordigen, in het hele kantoor toe te passen zonder afbreuk te doen aan de privacy en transparantie. Dit bleek een ware uitdaging te zijn, maar wij hebben ons volledig ingezet om hierin uit te blinken

Privacy in een transparante omgeving

Er is uitvoerig getest met diverse foliematerialen om de juiste balans te vinden. Sommige folies boden voldoende privacy, maar creëerden een gevoel van gesloten ruimtes die niet pasten bij het gewenste transparante karakter van het kantoor. Andere folies hadden precies het tegenovergestelde effect. Na grondig onderzoek ontdekten we dat gebruik van ribbons op een transparante folie de oplossing bood. Deze keuze sloot perfect aan bij de wensen van Intertrust. Zoals te zien is op de afbeelding, zijn de kantoorruimtes nu buitengewoon open en transparant, terwijl de privacy optimaal wordt gewaarborgd. Alleen de contouren zijn zichtbaar, terwijl de inhoud op de schermen volledig beschermd blijft. Hierdoor blijft vertrouwelijke informatie veilig. 

Een vleugje kleur en herkenbaarheid: branding met impact

Dit project verenigt functionaliteit op harmonieuze wijze met interior branding. Kleurgebruik speelt hierbij ook een belangrijke rol. Bij de ingangen en open werkkantoren zijn multikleurige ribbons aangebracht, terwijl monokleurige ribbons zijn toepast in vergaderruimten, stilteruimten, privévertrekken en directiekamers. Bovendien is het kleurrijke Intertrust-logo strategische over de plattegrond van het gebouw gelegd, waardoor elk deel een unieke kleur heeft gekregen. Deze slimme kleurcodering vergroot de herkenbaarheid en ondersteund de wayfinding binnen het kantoor. 

 

In nauwe samenwerking met Intertrust hebben we een ontwerp gerealiseerd dat niet alleen effectief en esthetisch verantwoord is, maar ook de identiteit van Intertrust weerspiegelt. Dit project is het bewijs dat interior branding en privacy elkaar niet uitsluiten, maar juist hand in hand kunnen gaan. Bent u klaar om uw eigen unieke merkidentiteit te versterken? Neem vandaag nog contact op met RGN en ontdek de mogelijkheden voor uw organisatie. Samen creëren we een omgeving waarin uw merk straalt, zonder concessies te doen aan belangrijke kernwaarden zoals privacy. 

 
Group 79
 
Implementation
PreZero: rebranding van wagenpark én materiaal
 
Implementation
Een verbluffende transformatie: de nieuwe identiteit van Dijk en Waard komt tot leven
 
Implementation
Nike: The Power of Belonging
 
Implementation
Realisatie en implementatie van een unieke identiteit in de bewegwijzering bij Isala Meppel
 
Implementation
Just Eat Takeaway: inspirerende omgeving voor creatieve foodies
 
Management
Signing op chirurgisch niveau voor het ZNA ziekenhuis in Antwerpen
 
Implementation
Intertrust: een transparante visie op privacy en interior branding
 
Implementation
citizenM: One-of-a-kind hotelconcept vertaald naar meerdere internationale hotels
 
Implementation
Het Greetz gevoel als rode draad in de ‘employee’ branding
 
Management
één campusgevoel voor bijna 30.000 studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam
 
Management
Innovatief merkmanagement vanuit een sterke b(r)and
 
Management
Innovatieve signing en bewegwijzering op academisch niveau
 
Implementation
Effectieve instore campagnes voor 600+ winkels
 
Implementation
Nike instore campagnes implementeren Oost-Europa
Is jouw merk er ook klaar voor?Stuur een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Liever nu contact?
Bel ons op +31 88 987 99 00